delovna oblačila

Za nekatera delovna oblačila je pomemben tudi izbor barv

Ko vam kdo omeni delovna oblačila, navadno najprej pomislite na oblačila, ki izdelana iz močnejših materialov, prepletena s številnimi žepi, morda celo umazana. A tovrstni pojem predstavlja precej bolj širok nabor najrazličnejših kosov tekstila. Ko se razpravlja o njih, imamo v mislih tudi takšna oblačila, ki so videti izjemno elegantna.

Za delovna oblačila v službi praviloma poskrbijo delodajalci. Medtem ko ponekod oblačila niso povsem natančno predpisana, pa nekateri poklici narekujejo izjemno natančna navodila, v kakšna oblačila morajo biti oblečeni zaposleni. Prav tako je ključno tudi to, kaj nosijo na nogah. Poleg delovne obleke imajo ponekod zelo pomembno vlogo še delovni čevlji.

Kaj je ključno pri izbiri oblačil za delo?

Na voljo so torej različna delovna oblačila. Nekatera med njimi so namenjena delu v notranjih prostorih, druga za delo na terenih oziroma v zunanjih prostorih. V prvi vrsti je ključno, da so vsa oblačila izdelana iz kakovostnih materialov in da so dovolj trpežna. Vsekakor pa oblačila za natakarja še zdaleč ne bodo enaka oblačilom, ki so na primer namenjena gradbenemu delavcu.

delovna oblačila za lovce ali gozdarje.
V določenih poklicih je pomembna izbira barve. Pomislite na primer na delovna oblačila za lovce ali gozdarje.

Seveda se delovna oblačila med seboj razlikujejo tudi glede na to, v katerem letnem času jih nosimo. Pozimi se nekaterim kosom pridružijo še takšni, ki poskrbijo, da je delavcu dovolj toplo. Priljubljene so na primer flis delovne jakne ali pa delovne jakne iz kakšnega drugega materiala. Lahko rečemo, da je pri izbiri oblačil za delo ključna izbira materiala pa tudi namena. Ne nazadnje pa je v določenih poklicih pomembna še izbira barve. Pomislite na primer na poštne delavce ali pa na lovce ali gozdarje.

Potiskana oblačila za delo elegantnega videza

Težko rečemo, da so oblačila za gradbenika videti elegantna. Po drugi strani pa je najpomembneje, da so takšna oblačila predvsem čista in uporabna oziroma kakovostna. Kljub temu za določeno vrsto delovnega tekstila vendarle lahko rečemo, da je videti elegantno. V mislih imamo na primer delovna oblačila, ki so posebej zasnovana za pilote, stevardese, natakarje.

Elegantna delovna oblačila za pilote in stevardese.
Elegantna delovna oblačila, ki so posebej zasnovana za pilote in stevardese.

Za delovno obleko je zelo pogosto značilno še to, da je potiskano. Na delovnih majicah, hlačah, jaknah ter drugih kosih se na primer nahajajo potiski logotipov posameznih podjetij ali pa kaj drugega. Potisk je samo ena od možnosti. Zelo priljubljeno je tudi vezenje, ki v primerjavi s potiskom deluje še toliko bolj prefinjeno.

Za koga so dobrodošle ali obvezne delovne kape?

Med delovna oblačila ne sodijo samo večji kosi, kot so denimo hlače, majice, jakne, flisi ter podobno. V to kategorijo oblačil sodijo tudi manjši kosi, ki si jih na primer nadenemo na glavo, na roke ali pa kam drugam. Pogosto je zelo dobrodošla tudi delovna kapa. Takšen kos delovne opreme ali zaščite pa je ponekod celo obvezen.

Za zaščito glave pogosto ni zadosti le delovna kapa, ki je narejena iz tekstila, temveč mora delavec pri opravljanju dela nositi posebno zaščitno čelado. Slednja je obvezna na primer pri gradbeništvu.

Promocijski tekstil, ki ga lahko uporabite tudi za domača opravila

Nošenje delovne kape in drugih kosov delovne opreme je zelo dobrodošlo tudi v domačem okolju in ne samo pri delu v službi. Delovna kapa ter rokavice so zelo zaželene pri vrtnih opravilih ali pri opravilih v sadovnjaku, gozdu, travniku ter še kje.

Delovna kapa pri vrtnih opravilih ali pri opravilih v sadovnjaku ali vinogradu.
Delovna kapa ter rokavice so zelo zaželene pri vrtnih opravilih ali pri opravilih v sadovnjaku ali vinogradu.

V tem primeru si delovno opremo kupimo sami. Pogosto pa kakšen kos delovne opreme za domačo rabo dobimo kar v dar. Številna podjetja namreč svojim rednim strankam podarjajo najrazličnejša promocijska darila, ki so lahkot tudi v obliki tekstila. Zelo priljubljene so na primer kape s potiskom ali vezene kape.

Različne vrste kap s potiskom

Kakovostna delovna kapa nam lahko pri opravljanju dela na prostem ponudi precej dobro zaščito in seveda večjo varnost. Številni med vami imate doma vsaj nekaj vrst takšne opreme, ki ste jo prejeli od kakšnega podjetja. Takšni izdelki so praviloma potisnjeni ali pa vezeni. Na kapi je torej lahko zapisano ime podjetja, ki vam je zaščitni kos za delo podarilo ob kakšni posebni priložnosti ali pač zato, ker veljate za redno stranko.

Athletic Threads proizvaja najboljše delovne kape s potiskom, delovne srajce, jakne in promocijske izdelke

Kapa s potiskom je lahko najrazličnejših vrst. Lahko je povsem preprosta, tanka, navadno še s šiltom. V tem primeru kapa ni primerna samo za delo na terenu, temveč jo s pridom lahko uporabite tudi pri ukvarjanju z najrazličnejšimi športnimi aktivnostmi. Kapa s potiskom na šilt vam lahko v poletnem času ponudi precej dobro zaščito pred sončnimi žarki.

Iz iste kategorije: