poslovna darila

Kako pravilno izbirati primerna poslovna darila?

Če kupujete darilo za katerega od svojih družinskih članov, drugih sorodnikov, prijateljev in znancev, je nekaj povsem drugega, kot če izbirate darila za svoje zaposlene, stranke in poslovne partnerje. V tem primeru gre namreč za poslovna darila, ki seveda ne morejo biti kar koli.

Za poslovna darila je značilno, da ne smejo biti preveč osebna, prav tako ne smejo biti ne preveč poceni in niti ne preveč draga. Obstajajo določena pravila, ki se jih je dobro držati. Zelo priljubljena so poslovna darila po meri, ki jih podjetja lahko naročajo kar po spletu.

Kaj pomeni, če je darilo izdelano po meri?

Dandanes je na trgu v povezavi z obdarovanjem in darili zelo veliko ponudbe. Nekatera podjetja vam omogočajo tudi izdelavo darila po meri. To pomeni, da si izberete nek izdelek, potem pa sami poveste, kaj se darilu doda, kako se ga dodatno oblikuje, prilagodi ter podobno.

Za poslovna darila je značilno, da ne smejo biti preveč osebna.

Če gre za poslovna darila po meri, to na primer pomeni, da si podjetnik izbere nek izdelek, na katerega lahko da potisniti ime svojega podjetja in še kakšen koristen podatek. Na voljo je torej potisk pa tudi vezenje.

Promocijski tekstil narejen po meri

Čeprav so poslovna darila, ki so narejena po meri, lahko nekaj povsem drugega kot promocijska darila po meri, pa gre v določenih situacijah za eno in isto vrsto daril.

Med najbolj priljubljena promocijska ali poslovna darila po meri zagotovo sodi tekstil. V tem primeru mislimo na primer na promocijske majice, jakne, puloverje, puloverje s kapuco, potiskane kape, rokavice.

Koliko denarja zapraviti za poslovna darila?

Pri načrtovanju obdarovanja za poslovne namene je treba računati tudi na to, koliko denarja bomo pravzaprav porabili za darila, ki jim bomo podarjali ljudem, ki so v resnici odgovorni za naš velik uspeh pri delu.

V vsakem primeru ni dobro, da izbiramo takšna poslovna darila po meri, ki so cenovno najbolj dostopna. Tega se namreč dobro zavedajo tudi obdarjenci in tako menijo, da jim morda premalo cenite. Po drugi strani pa promocijsko ali poslovno darilo ne sme biti preveč drago. Pomembna je kakovost in trpežnost pa tudi uporabnost podarjenega izdelka.

V zadnjem času prednjačijo eko poslovna darila

Ljudje smo pri nakupovanju izdelkov k sreči vse bolj usmerjeni v to, da so kupljeni izdelki prijazni ne samo do nas, temveč tudi do okolja. To upoštevajo tudi podjetniki pri podarjanju daril svojim zaposlenim, strankam ter poslovnim partnerjem. V zadnjih letih zato v ospredje postavljajo tudi tako imenovana eko poslovna darila.

obdarovanja za poslovne namene
Pri nakupovanju izdelkov bodimo usmerjeni v to, da so kupljeni izdelki prijazni ne samo do nas, temveč tudi do okolja.

Eko poslovna darila so torej takšna vrsta daril, ki so odgovorna tudi do narave. Izdelana so namreč iz naravi prijaznih materialov. Takšno vrsto obdarovanja znajo ceniti tudi obdarjenci in zato podjetja oziroma njihove lastnike še toliko bolj cenijo.

Z vrsto obdarovanj veliko poveste tudi o svoji odgovornosti do okolja

Eko poslovna darila so na sploh zelo dober izbor daril, saj se vas bodo obdarovanci še toliko bolj zapomnili, in to v zelo pozitivni luči. Primerna izbira daril pri poslu je namreč lahko odličen znak, da ne razmišljate samo o dobičku, temveč tudi o svoji prihodnosti in prihodnosti okolja.

In kaj vključiti v ožji izbor eko poslovnih daril? Možnosti je precej veliko, pri izbiri bodite osredotočeni predvsem na kakovost, praktičnost pa tudi uporabnost izdelka.

Praktične nakupovalne eko vreče

Pravzaprav so stranke vesele skorajda prav vsakega darila, ki ga prejmejo od podjetja, kjer redno nakupujejo. Še posebej pa, če je izdelek uporaben in ne nazadnje tudi prijazen do okolja. V ožji izbor eko daril se lahko vključi tudi tekstil. Pri tem še zdaleč ne mislimo samo na oblačila, temveč tudi denimo na tekstilne nakupovalne vreče iz bombaža, ki so v zadnjih letih skorajda povsem zasenčile vrečke iz plastike.

odlično eko darilo
V ožji izbor eko daril se lahko vključi tudi tekstil.

Nakupovalna vrečka iz tekstila je zlahka uvrščena med top izdelke, ki jih boste uporabili kot eko poslovna ali pa promocijska darila. Obdarovanci vas bodo zagotovo dojemali, da ste do okolja zelo prijazni pa tudi dovolj odgovorni.

Dežniki iz recikliranih tkanin

Med najbolj priljubljena promo darila sodijo tudi dežniki. Lahko podarjate takšne, ki so narejeni iz recikliranih tkanin. Na takšen način boste ponovno poskrbeli za odlično eko darilo, ki ga bodo občudovali tudi obdarjenci.

In kje so eko darila za promocijo vašega podjetja na voljo? Najdete jih lahko v kar nekaj prodajalnah, seveda tudi v spletnih. Izbire je veliko, zato boste med ponudbo zagotovo našli vsaj nekaj finalnih eko izdelkov.

Iz iste kategorije: