Kako izbrati darilo za 30 let?

Z okroglimi obletnicami je vedno križ. Kupiti darilo za kakšnega otroka namreč ni nikoli težava, ko kupujemo za odrasle, in to še za pomembno okroglo obletnico,pa nam pogosto zmanjka idej. Kako torej izbrati darilo za 30 let, za 40 let, 50 ali 60?darilo za 30 let

Preverite, kaj ponuja splet

Če nimate nobene dobre zamisli, lahko darilo za 30 let (ali več) poiščete tako, da najprej preverite, kaj ponuja splet – in nenazadnje lahko tudi nakup na spletu opravite kar takoj, če najdete kaj primernega. Na spletu so vam na voljo izdelki za dom in bivanje, dekor, program za zabave, tehnika, izdelki za lepoto in nego in še marsikaj. Da bo izbira nekoliko bolj enostavna, pa pomislite na to, kakšno je običajno življenje v starosti, ki jo bo praznoval obdarjenec:
– Pri tridesetih se večina mladih postavi na lastne noge, marsikdo se je ravno odselil na svoje, se morda loteva nakupa stanovanja ali gradnje hiše, prav tako imajo ljudje v tem času prvega otroka in prvo redno službo. Darilo za 30 let je vsekakor lahko nekaj za opremo doma.
– Pri štiridesetih je nakup stanovanja ali gradnja hiše običajno že mimo, otroci so tudi že dovolj veliki, da so vsaj malo samostojni. Odlično darilo je torej kak izlet v dvoje, vse za nego telesa (kozmetični izdelki in terapije – leta seže začenjajo poznati), pa tudi kakšni »priboljški« za dom, na primer za uživanje na terasi, ob peki na žaru.
– Pri petdesetih ljudje niso več najmlajši, zato pride prav kakšno zabavno darilo, ki nakazuje na to, da se začenja »druga puberteta« – otroci so tako rekoč odrasli in ljudje najdejo zanimive nove konjičke, s katerimi si krajšajo čas. Tudi sproščanje in nega sta še vedno v igri.

Darila, ki veljajo za klasiko

Darilo za 30 let in za vse naslednje okrogle obletnice pa je nenazadnje lahko tudi povsem klasično. Tako moški kot ženske so na primer veseli ročne ure, steklenice dobre pijače v lepem stojalu, večinoma pride prav kak športni pripomoček ali kakšna družabna igra. Seveda je dobro, če veste, kaj je tisto, kar je obdarovancu običajno všeč, da ne boste udarili povsem mimo in vsaj nekoliko ustregli njegovemu okusu. Sicer pa je veliko odvisno tudi od tega, ali boste obdarili moškega ali žensko – pri ženskah pridejo vedno prav stvari za lepoto ali dom, pri moških pa pivska darila in darila za šport.

Iz iste kategorije: