Kaj kupiti otroku, ki ima vse?

S tem vprašanjem se spopadamo vsi. Naši otroci preživljajo veliko več časa v hiši, kot na prostem. Ponavadi naši malčki začno uporabljati telefon, računalnik ali igralno konzolo že zelo zgodaj. Za boljšo socializacijo, otrokov razvoj in pridobivanje komunikacijskih veščin je čas, da izberete temu primerna tudi darila za otroke.

Kvalitetni čas z družino

Otroci odraščajo veliko hitreje, kot si želijo starši. Za preživljanje bolj kvalitetnega časa z vašimi najmlajšimi in ustvarjanje lepih spominov lahko poskrbite tudi z nakupom darila za otroke. Darilo naj bo dobro premišljeno, saj boste z njim lahko dosegli, da se bo vaš najmlajši želel več družiti z vami in uporabljati nove igrače.

Izbira darila za otroke

Svetujemo vam, da najprej razmislite o otrokovih najljubših dejavnostih, igricah, risankah ali filmih. Čim boste imeli idejo kaj mu najbolj odgovarja, začnite razmišljati tudi o izbiri darila za otroke. Za izboljšanje spomina in večjo družabnost kupite družabno igro, za samostojno igranje pa igračo, ki bo vzpodbujala njegovo kreativnost. Krativnost recimo vzpodbujata modelirni pesek in pastelin.Z obema materialoma boste z vašimi najmlajšimi oblikovali gradove, hiške, živali in rastline. Tako modelirni pesek kot tudi plastelin sta namenjena večkratni uporabi.

Darilo za najmlajše

Za najmlajše svetujemo nakup darila za rojstni dan v obliki sestavljanke skladovnice, kjer malčki zlagajo posamezne dele glede na obliko in višino, ki jo želijo doseči. Sortirnica iz lesa bo otroke naučila potrpežljivosti pri razvrščanju posameznih oblik lesenih kock v ustrezne luknje.Za deklice je vedno priporočen nakup punčk ali dojenčkov, s katerimi se bodo igrale, jih preoblačile, hranile in prirejale zabave. Za fantke priporočamo klasične plišaste igračke ali pa morda kakšen avtomobilček, traktor in podobno.

druzabne-igre-2

Igrače za skupno druženje vse družine

Sestavljanka je odlična ideja za zabavo celotne družine. Otroci od tretjega leta starosti z veseljem zlagajo posamezne koščke in čakajo, da vidijo končno sliko. Sestavljanke so odlična ideja za izboljšanje otrokovih miselnih in motoričnih sposobnosti. Za izboljšanje motorike obstaja tudi magnetni pikado za najmlajše, kjer imajo puščice ploščate kovinske konice. Izbira darila za otroke naj vam ne bo v breme, temveč v izziv.

Iz iste kategorije: